Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ženy v politice bývají mnohdy ještě větší katastrofou nežli muži. Chybí jim často to, co je podmíněno zdravou funkcí levé hemisféry, t.j. logické a analytické myšlení (tím nechci tvrdit, že podobný deficit nelze vidět u mnoha politiků - mužů, ale nejen u politiků).

Ideální je vždy vyváženost funkcí obou hemisfér, ale to má obecně jen malé procento populace, což je vidět napříč celou společností, nejen tou naší.

Nerudová zjevně neoplývá žádnou vyšší inteligencí, takže si jí opravdu nedokážu představit nikde, kde je rozum jedním z rozhodujících předpokladů pro úspěšnou duševní práci.

1 0
možnosti

* opr.:"....takže si ji...."

0 0
možnosti

TLDNR. Jen otázka k fragmentu který jsem přelouskal: máme tedy chtít kvóty, abychom dostali vedoucí pracovníky, kteří nemají tah na branku ani analytické myšlení?

3 0
možnosti

J34a53n 52M44i61k82e25š

22. 10. 2023 16:01

příliš dlouhé, opakující se, zacyklené. můj zájem jste ztratila, když jste použila slovo xindl a přešla k hovorovému jazyku. frustrace přemohla rozum

0 0
možnosti

J46a96n 25T94r63n61k66a

22. 10. 2023 15:39

Tak české i evropské političky, často dosazené jen proto, že jsou ženy, až tedy na malé %, to je všeobecne tragédie. Takže ten sen, že to s nimi bude krásnejší se urcite nesplnil.

5 0
možnosti

Příkladem nepovedené angažovanosti našich žen je naše ministryně války Černochová a arabská protagonistka a předsedkyně sněmovny Pekarová, či Adamová.

Nedělejme si ale iluze, že taková Langšádlová, či Věra Kovářová, jsou na tom podstatně lépe.

0 0
možnosti

Proč nechcete více žen i mezi popeláři a kopáči chodníků, ale jen tam, kde se vám to hodí? A proč vám nevadí jejich dominance v mateřských školách?

8 0
možnosti

M64i38l74a69n 93B42í15l98e81k

22. 10. 2023 18:33

Politika je snad přece jen něco jiného než činnost, ve které hraje rozhodující roli hrubá síla. A jestliže neveselé lidské dějiny plné válek a dobývání vesměs ovládal a ovládá "mužský princip", pak jsou asi i pochopitelné pokusy o změnu. Jak a jestli vůbec je lze provést, je samozřejmě věc jiná.

0 0
možnosti

Jeden z problémů žen je schopnost (spíše neschopnost) riskovat. Potvrdí to psychologové, stačí se podívat na televizní soutěže.

Tam teda 50/50 není a je to jen chyba žen!!!

4 0
možnosti

Kdo chce víc žen v politice? Feministky, nebo neomarxisti všeobecně?

7 0
možnosti

například trumpoidi: tam je těch ženských skutečně dlouhá řada. Faktem je, že aby uspěly, musí být ještě podstatně vypatlanější než jejich mužští konkurenti, což dává autorce za pravdu

0 3
možnosti

Vydržel jsem do půlky, na mě moc dlouhé. Připomnělo mi to knížku, ze 70. let, kterou zrovna čtu - viz níže. Pán studoval 12 historicky dobře zdokumentovaných říší a našel společné znaky, jaké vykazovaly při expanzi, rozkvětu, úpadku, zániku. Před zánikem, v období dekadence se vyznačovaly mj. tím, že muži se oblékají do ženských šatů a ženy vstupují do politiky. Je to pravidelně opakující se jev, ale netvrdí že to má příčinnou souvislost a přiznává že pro to nemá vysvětlení. To jenom pro zajímavost a zamyšlení, pro lidi kteří prosazují ženy v politice.

https://www.databazeknih.cz/knihy/osudy-risi-jak-zajistit-nase-preziti-513068

8 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 21,80
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik