Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak zo strany tej pani učiteľky to bola hysterická komunikácia. To mal riaditeľ strestať ju a nie žiakov. Ja som mala na druhom stupni ZŚ podobnú učiteľku, ale tá bola alkoholička a neznášala ľudí, čo chodili do kostola. A na strednej učiteľa, čo mi takmer sprotivil ekonómiu, ale potom som sa ňou začala živiť neskoršie.

0 0
možnosti

Příběh hezký, zasmál jsem se. Ale tak trochu mi to přijde ve stylu "nenech pravdu zkazit hezký příběh".

Například: mandarinka po měsíci určitě nebude vypadat jako mandarinka (bude z ní plesnivá kulička), po měsíci na zářivce by nikdo nepoznal, že je to mandarinka, ve čtvrté třídě už jsme vážně jako kluci nebrečeli, když na nás někdo zařval (ani autority) apod. Ale jak píšu: příběh i zpracování moc hezké!

1 1
možnosti

Pane Krzepinski,to jste dost přehnal. Brečí i kluci na střední i vysoké škole - a to na ně nikdo nemusí řvát....

2 0
možnosti

Bohužel, pořád je ve školství spousta lidí co by v něm být něměla.

4 0
možnosti

p. Bednar:

Čas od času mi připadá, že je takových bohužel většina....

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě je reakce přehnaná, bigotní a nesmyslná. A argumentovat racionálním uvažováním dospělého člověka (měli sundat, neměli čekat dlouho, neměli si kopat s mandarinkou) je prostě nesmyslné. Dospělým také můžete od rána do večera sypat do hlavy, že alkohol za volant nepatří :)

Smutné na tom všem je, že poměry na většině základních škol se moc nezměnily. Encyklopedické biflování z dob Marie Terezie (úředníci takové znalosti zpaměti potřebovali a údajů k učení bylo relativně málo), prušácké uspořádání řízení škol, školní řády plné nesmyslných povinností žáků, často protizákonných a nevynutitelných (bohužel mají i podpisy školských rad, kde jsou zástupci žáků i zákonných zástupců) a dnes, když někdo zkusí upozornit na to, že by mělo existovat cosi jako kodex učitele, spustí se neuvěřitelný poprask :)

5 1
možnosti

Kodex marxisticko leninského učitele tu už byl. Nemyslím, že bychom se k němu měli vracet.

Kodex učitele jako takový je asi v pořádku, ale politické proklamace do něj nepochybně nepatří.

4 0
možnosti

Tak za

1. Neměli si s mandarinkou kopat.

2. Pokud už se stali, že přistála na zářivce, měli si dojít pro koště k uklizečce a zase ji sundat.

Tolik z pohledu dospělého člověka.

Reakce učitelky byla přehnaná, ale já taky úplně nechápu, proč někdo něco takového udělá.

1 2
možnosti

... asi jste nikdy nebyla dítětem, p. Wyrwolová.

3 1
možnosti

No, jedna věc je mandarinka, druhá věc je, že to tam nechají měsíc a je jim to jedno. U nás na zářivce přistávaly i pantofle a kdo ví, co ještě. Buďto se to shodilo suchou houbou (aby se zářivka nerozbila), nebo se zašlo k uklízečkám půjčit koště. Pokud to té dvojici bylo jedno (asi jim ani nedošlo, jak by to dopadlo, kdyby někomu stekla shnilá mandarinka na hlavu nebo na věci), tak se řediteli ani moc nedivím.

1 0
možnosti

Já jsem za socialismu na základce v okresním městě zažil i profackování spolužáka odvedeného za tímto účelem učitelem na chodbu. Bylo to za vyrušování. Učitel byl mladý, těsně po škole, nafoukaný, s komplexem nedoceněnosti, autoritativní, učil občanku a dějepis a velmi žral komunistickou ideologii, přestože už byla osmdesátá léta. Později byl na kandidátce ČSSD zvolen na jedno období do zastupitelstva na radnici.

1 0
možnosti

Take jsem zazil profackovani zaka ucitelem. Ten pak bez nuceni priznal, ze si to zaslouzil. Bylo to od ucitele s AUTORITOU a kluk proste vedel, ze to hodne prehnal a ze si na nem ucitel neleci mindraky

Ale takovou autoritu ma jen malokdo. A to nejen ve skole

Tim neobhajuji telesne tresty ve skole, ktere jsou spravne zakazane. Jen rikam, ze obcas ta facka sedla spravne

4 1
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 21,86
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik