Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak (ne)(s)balit učitele - učitel druhý

Na střední škole už jsem na(ne)štěstí svou snahu o sbalení učitele neopakovala, ovšem na vejšce mi spadla brada hned první týden zimního semestru, kdy se v učebně zjevil on - magistr Zajíček - a já se okamžitě zamilovala.

Pokud se ještě vrátím ke zmíněné střední, tam už vlastně nebylo po dějepisáři koho balit. Slušně našlápnuto měl snad jen občankář, ještě mladší než můj tehdejší favorit... a vlastně i o dost milejší. Nevím, proč jsem se nezamilovala do něj, ale ženský (nebo minimálně puberťačky) to tak asi prostě mívaj, že si vyberou někoho protivnýho nebo absolutně nedostupnýho a sní o tom, že to (ho) změní. Nicméně onen občankář za zmínku stojí, zabodoval u mě, když na férovku vybalil svou story o tom, jak se po střední nedostal na vejšku a dělal rok někde na smeťáku, což byla cenná zkušenost, pročež ani my se nemáme stydět, když se nám něco nepovede hned. A už vůbec se nemáme cítit zahanbeně za "podřadnou" práci, jelikož žádná práce není podřadná. Frajer prostě.

No a další plus získal, když na moje vstupní invektivy, jimiž jsem jako obvykle testovala smysl pro humor, trpělivost a hlavně toleranci, reagoval vždy v klidu a často i vtipně. Na mou ironicky agresivně a především provokativně vypálenou odpověď:" Kohout!" , již jsem vyplodila jako reakci na jeho filozofickou otázku, zda byla první slepice nebo vejce, snad ani verbálně nereagoval. Jen se tak shovívavě pousmál, jakoby chápal, že s touhle směšnou, hormonama opilou holkou nemá zapotřebí se hádat. Rychle jsem pochopila, snad se i trochu zastyděla a už jsme byli kámoši. Naše konverzace se změnily v úvahy na filozofická témata, on zjistil, že mi to občas i docela myslí a já, že tenhle člověk mi má co nabídnout.  

No a ve filozofických úvahách jsem setrvala i na filozofické fakultě na semináři z filozofie, jenž vedl již zmíněný doktorand Zajíček. Obohacena o cennou zkušenost, že asi fakt není dobrý začít útočit na někoho, kdo se mi líbí, a čekat, že si to vyloží jako náklonnost, jsem tuhle fázi rovnou přeskočila a pustila se intenzivně s milým Zajíčkem do hlubokomyslných úvah.

A tak se pan učitel ocitl pod palbou mýho mozku. Vznášela jsem "zvídavé" dotazy, a to téměř nepřetržitě celou dvouhodinovku, ve snaze vtáhnout ho do diskuze. Což se mi i dařilo, o tom žádná... a snad to ani nebyly úplně hloupý otázky, ovšem čeho je moc... Usmyslela jsem si totiž, že musím přebít všechny ostatní holky v místnosti, hlavně tu vysokou, prsatou blondýnu (pravý opak mě), kterou jsem bohužel nemohla označit za hloupou ani kdybych se nevím jak snažila. Hýřila sebevědomím a nenucenou aktivitou a všechno dělala s takovou samozřejmou grácií, že působila jako by se snad ani nesnažila. Čímž mě štvala úplně nejvíc. Nevím, nakolik to bylo poznat, ale já byla v křeči...

A i ta malá tmavovláska se záhadným úsměvem mě rozčilovala. Sice nemluvila tolik, ale byla hezká a co řekla, to sedělo. Nene, musím ještě přidat, rozhodla jsem se pokaždé a namlouvala si, že svou aktivitou a myšlenkovými pochody snad doženu a možná i předeženu všechny ostatní. On přece musí vidět, jak vynikám! Samozřejmě jsem ve skrytu duše doufala, že se mu úplně prachobyčejně aspoň trochu fyzicky líbím... no, ale kdyby ne, tak neponechám nic náhodě - přece se musí zamilovat do mýho sexy mozku.

Takhle to šlo celý zimní semestr - nemohla jsem se dočkat pondělí a pečlivě se připravovala, abych měla nekonečnou zásobu otázek a témat k diskuzi. Jenže ke svý zlosti jsem si začala všímat, že ostatní holky se taky dost snaží. Aby ne, náš pan učitel byl celkem klasickej hezoun, takže bych se ani nedivila, kdyby se líbil úplně každý. Navíc si na nic nehrál, byl milej a inteligentní a dokonce mi přišlo, že snad ani nechápe, jak na nás působí. Jo, na spoustě hezounů vidíte, jak jsou si moc dobře vědomi zájmu, který vzbuzují, a náležitě ho využívají, jenže tenhle vypadal, že ho fakt nezajímá nic jinýho než filozofie. Což samozřejmě taky mělo svoje pro i proti. Sice, jak jsem řekla, diskutovalo se s ním jedna báseň a choval se mile, ovšem musela jsem si přiznat, že ke každý stejně. I když se občas už už začínalo zdát, že mi vyjadřuje silnější náklonnost, než ostatním, zase promluvila vysoká blondýna a iluze byly ty tam. Najednou se cele věnoval jí a usmíval se úplně stejně, jako na mě.

Už mě to přestávalo bavit, takže jsem se na konci zimního semestru rozhodla, že k němu pojedu ve zkouškovým na konzultaci (ach, ty konzultace...) a pokusím se posunout náš vztah někam dál. Kam? To mi samotný nebylo vůbec jasný, ovšem co kdyby se stalo něco jako z telenovely, on významně zamknul dveře svýho kanclu a...? No, jak jsem si usmyslela, tak jsem provedla, objednala se na konzultaci a v den D vyrazila. Sice jsem se uvnitř klepala jak osika, ovšem vzhledem k tomu, že jsem od svých šestnácti přece jen pobrala nějaký zkušenosti, nezachvátila mě tentokrát taková panika, jako u dějepisáře. Naopak, chvílemi ten strach byl i příjemnej a už se podobal něčemu jako "těšení".

Začátek se vyvíjel podle plánu, ihned jsme zabředli do filozofie, jenže pak vzal někdo za kliku kanclu, vtrhnul dovnitř jak velká voda a jako bych tam nebyla, začal Zajíčkovi něco hlásit. Pak zasedl k vedlejšímu stolu a pustil si počítač. Sakra, došlo mi záhy - jeho kolega! To bylo něco, s čím jsem absolutně nepočítala. Vlastně nevím, proč jsem si v hlavě nastavila, že spolu budeme sami. Jak naivní. Přece se jevilo o dost pravděpodobnější, že někdo přijde, když jsou na dveřích napsaný další tři lidi. Nakonec se tedy dostavil jen jeden exemplář, ovšem stál za to. Neustále korzoval sem a tam, odcházel a přicházel, občas nám skočil do řeči a neuvěřitelně mě vytáčel. Zajíček vstřícně reagoval na všechny jeho impulsy, až jsem pojala podezření, že si ho tam pozval schválně, protože se mnou nechtěl zůstat o samotě. Takže ač konzultace jako taková vlastně byla moc příjemná, odcházela jsem rozmrzelá a najednou vůbec nevěděla, co dál. "Ale sakra"! musela jsem si už tenkrát v hlavě vynadat "ty sis vážně myslela, že k něčemu dojde?!" No dobře, asi ne, ale stejně můžu být naštvaná, ne?

Vzdát jsem se však v žádným případě nemínila. Seminář z filozofie sice skončil a já se mohla jít bodnout, ovšem posléze jsem zjistila, že můj miláček učí ještě další předměty - a jeden z nich jsem si mohla zapsat. Haha, kdo by si byl pomyslel, že zrovna u mě se objeví v rozvrhu céčkovej předmět, na kterej navíc budu chodit? Jako tonoucí jsem se tedy chytila pomyslnýho stébla, jen abych ho mohla vídat. Celý letní semestr se Zajíčkem přede mnou! Co na tom, že jeho céčkovej předmět bil do očí svým šíleným názvem! Nikdy by mě asi nenapadlo si ho zapsat, kdyby ON nebyl vedoucím. Ovšem musím uznat, že učitel byl vynikající - dokázal z ničeho vykouzlit věc, která nejenže měla hlavu a patu, ale i dosah do reálnýho života, a v neposlední řadě člověka bavila.

Co mě však nebavilo, byla ta hnusná myš, co se objevila na semináři. Jo, tak jsem jí začala říkat. Pihovatá, přehnaně aktivní holka, která se ho snažila zaujmout svými úžasnými myšlenkovými pochody, přesně jako já. Akorát, že byla ještě otravnější (řekla bych). Některý její výplody mi připadaly totálně mimo a kolikrát mluvila, jen aby něco řekla. Jo, nebyla úplně ošklivá... ale protivná dost. Alespoň mně. No, jednu výhodu to mělo. Na jejím případu jsem si uvědomila, jak nepříjemný může být ustavičný vznášení dotazů a podnětů pro diskuzi, v níž chceš v podstatě diskutovat jen ty sám a samozřejmě ji vyhrát. A následně si ještě myslet, že HO tím oslníš.

No, začalo mi to být odporný, takže jsem ubrala a víc přemýšlela o tom, co a kdy říct a občas jsem se přinutila pustit ke slovu i někoho jinýho (což mi, nutno podotknout stejně moc nešlo). Abych byla upřímná, ubrala jsem i proto, že jsem cítila, že na myš ve vyřídilce nemám, což jsem si ale tehdy odmítala připustit.

Jak to celé dopadlo? Inu, opět vysloveně epicky. Nesbalila ho hnusná myš a asi ani žádná jiná ze studentek. A já? Na konci letního semestru si přijdu pro zápočet. V učebně už sedí jen on a ten jeho zpropadenej kolega. Sakra, zase musí všechno zkazit! Já se totiž v duchu už minimálně týden psychicky připravovala na tenhle okamžik, kdy to přece jen přímo zkusím a pozvu ho na kafe. Jo, jasně, cítila jsem, že zřejmě nemá zájem, jenže tehdy jsem ještě dělala věci na sílu a potřebovala mít jistotu. Tak tedy:" Dobrý den, jak se máte?" začínám konverzaci. "Výborně", prohlásí významně, "slavíme". "A co slavíte, jestli se můžu zeptat"? nechápu. "Dneska se mi narodilo dítě!" Nanejvýš odporně a s povýšeným úsměvem na mě mrkne, že se mi v tu chvíli zatmí před očima a jak na mě obvykle nejde znát nějaký pohnutí, tehdy jsem vážně zavrávorala, že by si musel všimnout i slepej. "Tak to gratuluju", prohlásím přiškrceně, nechám si zapsat do indexu a co nejrychleji se vypotácím ven z místnosti. Utíkám odtamtud pryč, přičemž celou tu šíleně dlouhou cestu ke dveřím mě provází jeho samolibý úšklebek. To´s fakt nemusel, debile! Takhle mi všechno naservírovat a ještě se bavit, v jakým jsem šoku. No, kdybych tehdy chlastala, šla bych se ožrat. Ale já sedla do tramvaje a ze šoku plynule přešla do módu - škoda se pro tebe ožírat, blbe. Nicméně truchlila jsem celý večer na pokoji a ještě dalších pár dní.

Pak však přišly prázdniny, na který jsem si naplánovala další "adrenalinovou zábavu". To už sem sice nepatří, ale důležitý je, že na pana Zajíčka jsem za chvíli zapomněla.

Závěrem bych ráda řekla: Doufám, že se máte dobře, pane učiteli, vím, že jsem byla otravná, ale to posmívání jste si mohl odpustit.

 

 

Autor: Alena Šnajdrová | čtvrtek 7.12.2023 4:26 | karma článku: 17,09 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Alena Šnajdrová

Ušoun v tanečních

„Hele, co kdybysme šly do tanečních už tuhle sezónu?... trochu si rozšířit repertoár kluků", nadhodím kámošce. „Myslela jsem na to samý, těch exotů z naší třídy mám fakt plný zuby." „Právě, s nima už to příští rok bude o ničem."

22.4.2024 v 1:41 | Karma: 13,83 | Přečteno: 582x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Sebevědomí chlapa poznáš podle toho, jak vypadá jeho žena

Málokterý muž s nízkým sebevědomím má po svém boku ženu, za kterou se kdekdo otočí. Obecně by se tedy dalo říct, že sebejistý muž uloví dámu hezkou a zakomplexovaný ošklivou. Ovšem je to opravdu takhle jednoduché?

30.3.2024 v 2:14 | Karma: 11,65 | Přečteno: 837x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak jsem se vyrovnala se závistí

Kdo tvrdí, že nezávidí, ten lže, a závidí ještě víc. Závidím taky a některým lidem některý věci fakt hodně. Občas i kamarádům, za což se stydím. Ale je to lidské a záleží hlavně na tom, jak se svou žárlivostí naložíme.

7.3.2024 v 4:19 | Karma: 19,69 | Přečteno: 1497x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Pomoc, Alenka nosí pořád sukýnky - všechny chtějí být jako Alenka

Preference šatů a sukní se u mě začala zcela zjevně formovat už ve třech letech. Holka nosí sukně a co má být? Pozastavuje se nad tím někdo? Ano, neustále... a nejen pozastavuje, někomu to vysloveně vadí.

13.2.2024 v 4:18 | Karma: 36,31 | Přečteno: 3722x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Rallye letní gumy

To se takhle v půlce listopadu objednávám na začátek prosince na přezutí pneumatik. Jo, jsem lempl, ale co se asi může stát? V nejhorším případě napadne jeden den centimetr sněhu, aby druhý den zase roztál. Nebo ne?

5.2.2024 v 3:19 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3722x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 176
  • Celková karma 21,86
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik