Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč neexistují exhibicionistky

Před x-lety jsem vymyslela vtip, který zní asi takto: Proč neexistují exbicionistky? No, protože by před nima nikdo neutíkal... Vážně, neumím si představit, jak muži vyděšeně berou čáru před obnažující se ženou v parku.

Možná (a je to vysoce pravděpodobný) už jste tenhle "vtip" slyšeli nebo četli. Bohužel, stává se mi často, že vymyslím něco (podle mě) geniálního, převratnýho nebo originálního a brzy zjistím, že už s tím kdosi přede mnou přišel. A občas i hodně dávno přede mnou, třeba ve starověku. To je potom zklamání. Ovšem u vtipu výše jsem to doteď nezjistila, takže ho budu i nadále považovat za svůj.

Klidně mě opravte, pokud máte jinou zkušenost, nicméně já osobně jsem nejenže nikdy žádnou ženskou-exhibicionistku nepotkala - a to jsem za svůj život už měla čest s docela pěknou řádkou takto "postižených" (poprvé ve svých asi čtyřech letech), ale ani jsem o ní nečetla a od nikoho neslyšela. Odjakživa mi přišla komická představa, jak se nějaká nahá dáma v baloňáku schovává v parku za křovím a číhá na chlapy, aby se před nima odhalila (nebo i něco víc). Přičemž zdaleka nejvtipnější je pak situace, kdy dotyčné mužské oběti znechuceně, vyděšeně, případně s křikem utíkají pryč.

Na co chci poukázat a co mi vadí, je, že podle současných měřítek jsme všichni zřejmě stejný. Jenže chlap a ženská nikdy nebudou stejný, a kdo tvrdí opak, nevidí si do huby. Abychom se chápali správně - co se týče lidských práv a svobod, JSME samozřejmě všichni stejní, protože, jak už název napovídá, jedná se o LIDSKÁ práva, což převažuje nad pohlavím, jenže naše společnost se často snaží smazat i biologické rozdíly. Jenže ty tu čistě z podstaty věci a toho základního, co tvoří náš svět, prostě byly, jsou a budou. Myslím, že chápu, o co se dnes snažíme - odlišnosti totiž většinou vedou k porovnávání "lepší"-"horší".

Rozdílné věci by se defacto vůbec porovnávat neměly, ale jelikož se to pořád děje, přicházíme s velmi nešťastným řešením - snahou tvářit se, že jsme všichni stejný. Což však v konečným důsledku udělá medvědí službu oběma stranám. Jako třeba v našem bazénu s nově zrekonstruovanými šatnami. Ano, chlapi - ženský dohromady. A ano, přiznávám - trochu mě to obtěžuje. Každopádně je zajímavý sledovat jeden fenomén, který nepřímo vysvětluje, proč neexistují ženy-exhibicionistky ve smyslu, který si každý představí...

Šatny vypadají následovně - jedna velká místnost se skříňkami, která je společná pro muže i ženy. Skříněk napočítáme okolo dvou set, převlékacích kabinek asi pět. Což teoreticky znamená, že kdo se nechce svlíkat před ostatními, může použít kabinku. Ovšem prakticky ve "špičce" ji každý použít nemůže, ale hlavně ani nechce. Všechny osoby, který jsem kdy viděla se tam zavřít, byly ženy. Fakt. Ať je ženská stará nebo mladá, tlustá nebo hubená, malá nebo velká, taková či maková, vždycky si radši zaleze do kabinky nebo aspoň někam za roh, aby ji okolní pánové "nevykoukali". Včetně mě, samozřejmě. Naproti tomu, ať je chlap starej nebo mladej, tlustej nebo hubenej, malej nebo velkej, takovej či makovej, úplně automaticky v klidu vystrčí na celou šatnu (minimálně) svůj holý zadek, vytře si intimní místa a některý se (asi v rámci relaxace) projde od své skříňky až k té na opačné straně místnosti jak ho pánbůh stvořil. Za celý rok, co tam chodím, jsem ani jedinkrát neviděla, že by do kabinky mířil muž, a to jich v šatně bývá víc než žen.

Takový ten typický, průměrný chlap se obvykle otočí svým chlupatým zadkem směrem do prostoru a tím to hasne, ovšem najde si i vyšší level. Třeba nedávno: už při plavání si ho všimnu - vysportovanej mladík, kterej šel evidentně s kámošem "plavat" hlavně proto, aby ukázal svaly. No dobře, svaly pěkný, samozřejmě jsem se taky pokochala, ještě když se tak pěkně vystavoval, ale pak jsem se radši odsunula o dvě dráhy vedle neb tenhle týpek pořád někde překážel. Střídavě se vykecával s kámošem (což znamenalo zastavování se uprostřed bazénu, kde už se tak špatně vyhýbalo) a přitahoval u kraje stylem, že se pokaždé demonstrativně vynořil do půl těla a zase zanořil, čímž taky překážel. Nikdy se navíc nezapomněl "nenápadně" rozhlídnout kolem sebe, aby se ujistil, že si ho všimlo dostatečný množství dámskýho osazenstva. A vlastně jeho metoda byla úspěšná - minimálně já jsem si všimla. Je to přesně ten samý efekt, který využívají například hodně obdařené dámy s velkým výstřihem. Jednou jsme se shodly s kámoškou, že ačkoli jako sexuální objekt nepreferujeme ženy, do přetékajícího, hlubokého dekoltu se prostě musíme podívat. A ne jednou. Prostě vám tam ten pohled pořád "sklouzává", ať chcete nebo ne... co potom tedy mají dělat chudáci chlapi, kteří preferují ženy jako sexuální objekt...

No, takže tenhle mladík se nevystavoval jen u bazénu (v plavkách), v šatnách následovalo lepší pokoukáníčko. Odcházíme zhruba ve stejnou dobu, takže na sebe znova narazíme. Já už tedy fénuju vlasy v předmístnosti za rohem, ovšem zrcadla jsou na stěnách rozmístěný tak důmyslně, že stejně vidím všechno. Ačkoli obvykle volím společensky očekávanou "zdvořilou nevšímavost", tzn. sice moc dobře periferně vidím ty holý zadky a předky, ale tvářím se, že jsem v šatnách sama, teď prostě při letmém pohledu na odraz nejdřív nevěřícně zamrkám a pak "musím" prostě upřít zrak přímo na onen pohybující se objekt. Jo, opravdu - ten mladík se producíruje po chodbičce u skříněk sem a tam nahatej, přesně jak ten pomyslnej kohout na smetišti, hlavu vztyčenou (to ostatní naštěstí ne) a kroutí se jak na přehlídkovým molu. Jasně, chtěl se předvádět a evidentně si myslel, že vypadá dobře. Pointa je ale v něčem jiným. Už před lety jsme se zmíněnou kámoškou dospěly k závěru, že minimálně 95% chlapů se za svoji nahotu nestydí, ať vypadají jakkoli. Naproti tomu minimálně 95% ženských, který si myslí, že vypadají dobře, se stydí. Pokud by muž vešel do dámských sprch, nejspíš by vzbudil poprask nebo aspoň značnou nevoli a ženy by se snažily zakrýt. V opačném případě o tom silně pochybuju.

Můj bývalý mi kdysi řekl, ať se před ním klidně svlíknu, že se přece nemám za co stydět. A já tenkrát opáčila, že je úplně mimo (rozuměj blbej), vždyť o tom to přece není. Neříkám, že se ženy nerady ukazujou a producírujou, ale obvykle to zařídí jinak. Rafinovaně, nenápadně, dělají, že přece "nic nedělají"... a ne že se nahatý procházejí po šatnách a čekají na vilný pohledy.

Můžu ostatně uvést pár svých zkušeností. Rádi chodíme s manželem do sauny - sice si občas dopřejeme privátní, ale přijde nám zbytečně drahá na to, abychom ji praktikovali každý týden. Takže využíváme tzv. veřejnou "společnou" saunu v určitý dny. Jak si myslíte, že ta společná vypadá? Na třicet chlapů asi tak dvě ženy - jedna z toho jsem já s mužem a druhá holka s přítelem. Sem tam se objeví i nějaká, která by se asi ráda seznámila a nevadí jí se v zájmu toho odhalit, nebo ženská 45+, za jejíž hlášky se stydím, když si na ně byť jen vzpomenu. Třeba jedna, jež zahlásila na celou saunu (už ani nevím, v jakým kontextu, ovšem trapný mi to přijde tak jako tak):" Pánové, můžete být rádi, že jsem si vám tady neprdla..." Byla jsem tenkrát rudá až na zadku, zatímco ona si suverénně odkráčela středem. Ale v globále průměrná žena společné saunění nevyhledává, pokud jí jde jen o saunění, zatímco průměrnýmu muži je to tak nějak jedno.

Mám i jednu vcelku neobvyklou zkušenost. Před lety jsme s přítelem rádi navštěvovali páru. V našem bazénu neměli společnou, ale protože jsme samozřejmě chtěli být spolu, brzy mě přesvědčil, ať s ním chodím do pánský, že chlapům je jedno, když tam bude holka, naopak, ještě to spíš uvítají. Ok, osmělila jsem se. Realita vypadala tak, že 90% času jsme tam stejně byli sami a pokud vlezl muž, buď si mě sotva všiml a nebo fakt vypadal potěšeně. Navíc stejně skoro všichni (včetně nás) na sobě mívali plavky. Ovšem jednou vlezeme dovnitř a tam sedí hodně tlustý, nahý muž, věk odhadem okolo čtyřiceti. Dělám, že nic a sednu si, ovšem nemůžu nezaznamenat jeho vražedný pohled. Jo, je očividně pěkně vytočenej. Sice nic neřekne, ale vidím, že by mě nejradši zabil. Přemýšlím, proč, vždyť tlustejch už jsem tam za naši éru působnosti už pár viděla a všem to bylo evidentně šumafuk. Jenže pak, když se zvedne, pochopím všechno. Byla to snad nejobtížněji zahraná zdvořilá nevšímavost v mým životě - ten člověk měl prostě penis asi dva centimetry - bez nadsázky. Prostě doslova. Z čehož vyvozuji, že muž musí mít opravdu abnormálně silný komplex, aby mu vadilo, že ho žena uvidí nahého. Což valná většina nemá.

Netvrdím, že ženy se vždy stydí a nikdy nepředvádějí, spíš chci jen poukázat na fakt, že to dělají jinak a i okolí rozdílně reaguje. Dámy s exhibicionistickými sklony si libují v dekoltech, mikrosukních, společných saunách, ukazují zadky v tangách a dekolt v podprsenkách na Instagramu, ty odvážnější točí porno nebo dělají profesionální striptýz... ovšem nikdy není efekt takový, že by se muži od nich pohoršeně odvraceli nebo dokonce utíkali.

 

Autor: Alena Šnajdrová | středa 10.5.2023 3:43 | karma článku: 24,68 | přečteno: 1492x
  • Další články autora

Alena Šnajdrová

Ušoun v tanečních

„Hele, co kdybysme šly do tanečních už tuhle sezónu?... trochu si rozšířit repertoár kluků", nadhodím kámošce. „Myslela jsem na to samý, těch exotů z naší třídy mám fakt plný zuby." „Právě, s nima už to příští rok bude o ničem."

22.4.2024 v 1:41 | Karma: 13,84 | Přečteno: 586x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Sebevědomí chlapa poznáš podle toho, jak vypadá jeho žena

Málokterý muž s nízkým sebevědomím má po svém boku ženu, za kterou se kdekdo otočí. Obecně by se tedy dalo říct, že sebejistý muž uloví dámu hezkou a zakomplexovaný ošklivou. Ovšem je to opravdu takhle jednoduché?

30.3.2024 v 2:14 | Karma: 11,65 | Přečteno: 838x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak jsem se vyrovnala se závistí

Kdo tvrdí, že nezávidí, ten lže, a závidí ještě víc. Závidím taky a některým lidem některý věci fakt hodně. Občas i kamarádům, za což se stydím. Ale je to lidské a záleží hlavně na tom, jak se svou žárlivostí naložíme.

7.3.2024 v 4:19 | Karma: 19,69 | Přečteno: 1497x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Pomoc, Alenka nosí pořád sukýnky - všechny chtějí být jako Alenka

Preference šatů a sukní se u mě začala zcela zjevně formovat už ve třech letech. Holka nosí sukně a co má být? Pozastavuje se nad tím někdo? Ano, neustále... a nejen pozastavuje, někomu to vysloveně vadí.

13.2.2024 v 4:18 | Karma: 36,31 | Přečteno: 3722x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Rallye letní gumy

To se takhle v půlce listopadu objednávám na začátek prosince na přezutí pneumatik. Jo, jsem lempl, ale co se asi může stát? V nejhorším případě napadne jeden den centimetr sněhu, aby druhý den zase roztál. Nebo ne?

5.2.2024 v 3:19 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3722x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rozhodnutí ANO neúčastnit se jednání nepovažuji za šťastné, řekl Pavel

29. dubna 2024  8:33

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO neúčastnit se jednání o...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 176
  • Celková karma 21,86
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik