Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co je sexy?

Rudá rtěnka, podpatky a minisukně nebo košile zapnutá ke krku, tvář beze stopy líčidel, bosé nohy....? Co je sexy, jaké ženy jsou sexy a co je na ženách sexy? Jsou krásné ženy zároveň i sexy a jsou sexy ženy automaticky krásné?

"Vždycky jsem radši, když je holka přehnaně upravená, než zanedbaná", míní bratr. "Mám rád přirozený holky", tvrdí známý. "Podívej na ty ženský, nejsou skoro vůbec namalovaný", hodnotí otec soutěž MISS.

Co je krásné, co sexy? Vždy hodnotíme konkrétní případ. Některá je krásná nalíčená, jiná nenalíčená, jedna je sexy při všem, co dělá, jiná jen, když se jí chce. Nelze říci, co je krásné a co sexy, ovšem existují ženy, které se líbí skoro každému a potom ještě takové, po nichž chlapi šílí. "Být sexy" je o osobnosti, vyzařování a víře v sebe sama - krásná může být i žena, která není sexy a i nepřiliš krásná žena může být sexy. Ovšem zajímavé je, že často jde fyzická krása ruku v ruce s uměním být sexy. Ale ne vždy. Správně nalíčená, načesaná, nafintěná a oblečená se stane krásnou leckterá. Jenže sexy je osobnost. Sexy žena dokáže udělat přednost ze všeho. Sebevědomí, to je sexy. Sebedůvěra, odvaha, vášeň, napětí... A úplně vražedné je, když je krásná žena osobnost - tedy sexy...

Nejvíc sexy bývají ženy se zápalem pro život a vše, co s ním souvisí. Když tancují, s rozpuštěnými vlasy, často bosé, žádné jiné si na parketu muži nevšímají. Ony zabírají celý prostor, uvolněné a přesto precizní pohyby lákají každé oko v místnosti. Ženy zelenají závistí a muži rudnou... vzrušením. Ony dělají, že si jich nevšímají, tak dokonale, že začínáme pochybovat, zda to opravdu jen dělají. Tepe v nich život a pohlceny pouze hudbou a svým tělem, jsou královnou okamžiku. Ženy by brečely, aby dokázaly to, co ony a muži, aby je měli ...

Existuje nekonečně mnoho žen krásných jako obrázek, které toho ovšem neumějí využít. Řasami až do nebe nejsou schopny svůdně pomrkávat a zadečkem v minisukni nevrtí tak, aby se na něj přilepily pohledy okolí. Jejich vlasy nejsou nikdy dost lesklé, pleť naprosto bez chyby, rty dostatečně plné a pas dokonale štíhlý. Neustále se kriticky pozorují, až se dostanou do křeče. Propadnou zoufalství, když zjistí, že ať udělají, co udělají, nemá to efekt, jaký očekávají. Křeč není sexy. Sexy ženy se chovají nenuceně... jakoby jim ani nezáleželo, jak vypadají. Většinou však vypadají dobře... A navíc se za nimi muži otáčejí, i když mají mastné vlasy a tepláky.

Naprosto sebevědomé ženy to mají v životě jednodušší, ovšem takových existuje jen málo. Většina podléhá více či méně hodnocení okolí, z čehož pramení následné nesebevědomí. Bohužel jak se říká, "není člověk ten, aby se zalíbil lidem všem", jinými slovy, každému připadá sexy něco jiného a někdo jiný, a proto se nedá najít univerzální recept. Dokonce ani jednomu člověku se nelíbí pořád to samé a navíc dotyčný často něco jiného říká a jinak se chová. Teoreticky vzato, kdybychom tedy naslouchali všemu, co nám okolí povídá, nedělali bychom nic jiného, než že bychom se snažili naplnit jejich představy a přestali být sami sebou.

Ovšem co je to být sám sebou? Skoro filozofická otázka. Snad napoví i následující fotky:

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Být sama sebou znamená vyjít ven nenalíčená a neřešit komentáře typu:" Dnes vypadáš jinak/divně." "Jé, vůbec bych tě nepoznal." "Vypadáš hrozně unaveně, nejsi nemocná?" "Ne, nejsem, jen jsem se nenalíčila a neumyla si vlasy!" mohla by znít odpověď pro leckerého chytráka, který sám sebe považuje za znalce krásy a dokonce ženám radí, jak by se měly líčit. Ovšem nepozná nalíčenou a nenalíčenou ženu... zvláštní. Ano, i hezká žena má na pleti nedokonalosti, které jsou bez make-upu mnohem víc vidět. Někomu se nelíbí dívat se na kruhy pod očima, pihy, pupínky, rozšířené žilky, vrásky a kdesi cosi. Nenalíčený obličej není tolik výrazný a barevný, proto může dotyčná působit unaveně či nemocně.

(fotografie: http://instagram.com/martinadlouha )

Ovšem být sama sebou znamená i nosit dvoumetrové řasy a černě orámované oči a neřešit poznámky okolí, že "To už je příliš", "Je to nepřirozené a přehnané" "Nemám rád příliš nalíčené ženy." Tu poslední větu můžeme často slýchat právě od pánů, kteří nerozeznají ženu s make-upem od ženy bez a nebo od takových, kteří zcela pokrytecky své partnerce výrazné líčení kritizují a pak se mlsně za každou "zmalovanou" otáčejí. Leckdy nejen otáčejí...

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Dává snad někdo přednost nenalíčeným rtům? Jak je libo! I takových žen po světě pobíhá dost. "Nahé" rty mohou lákat k polibku svou jemnou krásou. Pravda je, že si jejich krásy někdo nemusí vůbec všimnout, protože nekřičí do světa. Jsou nenápadné...

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Těm, jež si nevšimnou půvabu přírodních rtů, možná případají sexy výrazně červená ústa. Červená je prý pro muže tolik přitažlivá proto, že připomíná prokrvené pohlavní orgány, čímž se logicky zvyšuje jejich touha. Ale někdo takové rty nerad líbá, je pak totiž celý od rtěnky a celkově na něho rudá barva působí příliš prvoplánově, agresivně, lacině...

(fotografie: http://instagram.com/martinadlouha )

A co třeba uměle zvětšené rty? I ty jsou pro někoho sexy a nezáleží na tom, jakým způsobem se jich dosáhlo. Jde o výsledek, který se líbí. Někdo namítne, že efekt je nepřirozený a přehnaný. Ale právě to jinému případá sexy. Pro jednoho nepřitažlivé, extrémní, druhý po tom touží. Stejně jako někoho přitahují submisivní a dalšího dominantní ženy.

 (fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

A co mokré vlasy evokující představu, jak žena udýchaná a zpocená po vášnivém milování vychází ze sprchy, tenké provazce vody stékají po kůži a mokré pramínky vlasů se jí lepí na tělo? Beze stopy stylingových přípravků a čehokoliv jiného, jen čistá touha...

(fotografie: https://www.facebook.com/107892499264714/photos/pb.107892499264714.-2207520000.1417718887./509611042426189/?type=3&theater )

Některým mužům se naopak tají dech při pohledu na odhalenou ženskou šíji, na zranitelnost a přesto smyslnost, již vyčesané vlasy vytvářejí. Zvýrazněný obličej, jistá dramatičnost a nepřístupnost, ta může silně přitahovat. A naopak budit dojem voskové figuríny bez pocitů a emocí...

(fotografie: http://instagram.com/martinadlouha )

Je libo vlasy nekonečně dlouhé? Symbol ženskosti... někdo neřeší, zda jsou prodloužené umělým způsobem, protože mu prostě připadají krásné. Jiní, vyznávající přirozenost, se přes to nepřenesou. Mnoho z nich ovšem umělé věci nepozná, tudíž zůstává jen fakt, že se dívá na předlouhou, hustou, výraznou hřívu, jež vzbuzuje hříšné myšlenky...

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Bosé nohy - vzrušující či obyčejné?

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Podpatky a rudé nehty - přitažlivé nebo prvoplánové?

 

(fotografie: http://instagram.com/martinadlouha )

Extrémní, výrazné boty - působí sexy a nebo vulgárně? Znamenají příslib výbuchu vášně pod záštitou rafinovanosti a nedostupnosti či snad odrazují svou agresivní demonstrací ženství?

(fotografie: http://velebny.rajce.idnes.cz )

Toužíme vidět co nejvíce a odhalit nohy v minisukni? Je to dráždivé? Je to příliš? Máme ukázat všechny přednosti, které nám příroda nadělila, či si něco schovat? Je méně vždycky více? Nebudeme si jednou vyčítat, že jsme měly využít času v náš prospěch a ne pořád na něco čekat?

(fotografie: http://instagram.com/martinadlouha )

Co když mají muži radši tajemství a chtějí si představovat, jak asi vypadají nohy, jež zakrývá sukně? A nebo je to ně příliš komplikované a než se rozmyslí, kráska je pryč? Vzbuzují největší fantazii šaty až ke kotníkům? A nebo je to nakonec jedno?

Přílišná snaha a rozmýšlení zabíjejí spontánnost a je známo, že spontánnost je matka vzrušení a sexuality. Tak nad tím příliš nedumejme a udělejme to, co chceme...

 

Autor: Alena Šnajdrová | čtvrtek 4.12.2014 19:52 | karma článku: 11,32 | přečteno: 2199x
  • Další články autora

Alena Šnajdrová

Sebevědomí chlapa poznáš podle toho, jak vypadá jeho žena

Málokterý muž s nízkým sebevědomím má po svém boku ženu, za kterou se kdekdo otočí. Obecně by se tedy dalo říct, že sebejistý muž uloví dámu hezkou a zakomplexovaný ošklivou. Ovšem je to opravdu takhle jednoduché?

30.3.2024 v 2:14 | Karma: 11,31 | Přečteno: 794x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak jsem se vyrovnala se závistí

Kdo tvrdí, že nezávidí, ten lže, a závidí ještě víc. Závidím taky a některým lidem některý věci fakt hodně. Občas i kamarádům, za což se stydím. Ale je to lidské a záleží hlavně na tom, jak se svou žárlivostí naložíme.

7.3.2024 v 4:19 | Karma: 19,69 | Přečteno: 1488x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Pomoc, Alenka nosí pořád sukýnky - všechny chtějí být jako Alenka

Preference šatů a sukní se u mě začala zcela zjevně formovat už ve třech letech. Holka nosí sukně a co má být? Pozastavuje se nad tím někdo? Ano, neustále... a nejen pozastavuje, někomu to vysloveně vadí.

13.2.2024 v 4:18 | Karma: 36,31 | Přečteno: 3691x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Rallye letní gumy

To se takhle v půlce listopadu objednávám na začátek prosince na přezutí pneumatik. Jo, jsem lempl, ale co se asi může stát? V nejhorším případě napadne jeden den centimetr sněhu, aby druhý den zase roztál. Nebo ne?

5.2.2024 v 3:19 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3690x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Nechci chlapa s nižším vzděláním

Tedy s nižším, než mám já. Na sociálních sítích se zmíněný exemplář obvykle profiluje jako absolvent "Vysoké školy života". A osobně? Netřeba pátrat, on mi to vždycky spolehlivě řekne sám...

18.1.2024 v 4:14 | Karma: 40,46 | Přečteno: 10698x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Svět patří těm, co se nepos**ou

V životě jsem se naučila jednu důležitou věc - člověk musí umět rozlišit, před kým a kdy může bezpečně odhalit svoje strachy a skutečné emoce a kdo jich obratem ruky zneužije.

17.1.2024 v 5:06 | Karma: 17,44 | Přečteno: 475x | Diskuse

Alena Šnajdrová

Jak (ne)(s)balit učitele - učitel druhý

Na střední škole už jsem na(ne)štěstí svou snahu o sbalení učitele neopakovala, ovšem na vejšce mi spadla brada hned první týden zimního semestru, kdy se v učebně zjevil on - magistr Zajíček - a já se okamžitě zamilovala.

7.12.2023 v 4:26 | Karma: 17,09 | Přečteno: 844x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Pomoc, nesnáším telefonování

Už prakticky od dětství se s tím potýkám. Stokrát radši jdu někam osobně, než bych tam volala. Do jisté míry mě vysvobodily emaily a esemesky. Neznámá čísla neberu a známá jak kdy... Naštěstí vím, že v tom nejsem sama.

28.11.2023 v 3:25 | Karma: 17,17 | Přečteno: 628x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak se mi splnil sen aneb intuice, část druhá

Vědci tvrdí, že člověk zdaleka nevyužívá veškerou kapacitu svého mozku. Někteří dokonce odvážně udávají nevyužitost až osmdesátiprocentní. A zjistili už, co jsou sny, kde se berou a proč?

15.11.2023 v 4:25 | Karma: 10,54 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

"Poslouchejte svou intuici", slyšíme všude...

Ale co vlastně je, ta intuice? Dlouhé roky jsem pokaždé nervózně váhala, když jsem si ve složité situaci vzpomněla na radu, že jí mám naslouchat. Já nevím, nevím, křičela jsem v duchu... až nedávno jsem pochopila...

9.11.2023 v 4:15 | Karma: 11,83 | Přečteno: 290x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Chceme více žen v politice - ale musejí se chovat jako chlapi

Jednou jsem zahlédla článek, který řešil zavedení kvót pro zvýšení počtu žen v politice v jisté skandinávské zemi. Na první pohled to vypadá v pořádku a žádoucí, ovšem pak jsem konečně pochopila, co mi tolik vadí.

22.10.2023 v 4:00 | Karma: 22,45 | Přečteno: 1702x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak jsem se zamilovala do učitele - učitel první

"Zamilovat se do učitele je snadný", povídá jednou kámoška. "Nemusí se snažit o pozornost, protože se na něj stejně furt díváš, a už jen tím, že je učitel, jedinej v tý třídě a starší, má navrch třeba před tvejma spolužákama..."

3.10.2023 v 4:31 | Karma: 19,88 | Přečteno: 623x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Jak jsem vystoupila z vlaku

Odevšad se hrnou motivační články, jak nemáme být ovce, chovat se stádovitě a srovnávat se s ostatními. Jsem sice ten poslední, kdo by nesouhlasil, ale na druhou stranu si říkám, jestli takové jednání není vlastně přirozené...

11.9.2023 v 3:06 | Karma: 16,73 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Paní, můžete mi říct, jaký je rozdíl mezi orálním a análním sexem?

Tři dámy (kamarádky), postupně nakráčejí k němu do obchodu. První má v úmyslu koupit suvenýr. Druhá mlčí a třetí ihned po příchodu svými uměle vylepšenými rty opovržlivě prohlásí: "Fuj, tady to smrdí..."

1.9.2023 v 2:57 | Karma: 25,29 | Přečteno: 1882x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Proč lidi lžou

Jako dítě jsem nechápala, proč moji vrstevníci rodičům lžou. Neměla jsem tu potřebu a připadala si lepší než oni. V dospělosti pak přišli určití lidé a s nimi i moje lži. Asi nejsem lepší, jen jsem měla lepší výchozí podmínky...

13.8.2023 v 3:58 | Karma: 16,49 | Přečteno: 453x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Paní učitelka svině - 3. díl

Třetí a závěrečný díl minisérie o tom, jak jsem bojovala s učitelkou fyziky. Blíží se konec školního roku a mně hrozí propadnutí, přestože jsem se právě dozvěděla, za jakých okolností mi byla připsána čtyřka z testu...

25.7.2023 v 3:19 | Karma: 25,17 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Paní učitelka svině - 2. díl

V minulém díle jsem nastínila svůj boj s učitelkou fyziky a končila tím, že se za ní moji rodiče vypravili do školy na konzultaci... Jak to celé probíhalo, a i něco víc, se dozvíte v následujících řádcích.

20.7.2023 v 3:10 | Karma: 28,66 | Přečteno: 1535x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Paní učitelka svině - 1. díl

Přišla nová učitelka na fyziku - prý z nějakýho matematicko-fyzikálního gymnázia. My jsme podle ní byli zřejmě dementi, který je nutno pořádně proškolit. Všechny metody dovoleny. Což se mi vůbec nelíbilo.

10.7.2023 v 8:50 | Karma: 28,30 | Přečteno: 1748x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Ranní ptáče dál doskáče, víc toho sežere a dřív chcípne

A já zase žeru v noci, což je prý horší... Mimochodem nadpis je jen z kategorie blbých vtipů, který jsem kdysi kdesi četla. Nicméně u sov a skřivanů ještě chvíli zůstanu. Aneb co se mi do předchozího článku nevešlo.

27.6.2023 v 3:30 | Karma: 17,67 | Přečteno: 684x | Diskuse| Společnost

Alena Šnajdrová

Noční sova nebo rozmazlený lenoch?

Odmalička se potýkám s problémy usnout včas a ráno brzy vstát. Obvykle nezaberu dřív než v jednu a nefunguju před devátou ranní. Jsem líná a rozmazlená?

19.6.2023 v 2:34 | Karma: 14,65 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 175
  • Celková karma 23,78
  • Průměrná čtenost 1269x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik